Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lízing Szakmai Napok 2018, Balatonfüred

Lízing Szakmai Napok 2018, Balatonfüred

A Magyar Lízingszövetség szervezésében idén 2018.október 11-én a Hotel Füredben****Balatonfüreden kerül megrendezésre a Lízing Szakmai Napok konferencia, melyre az ÉBSZ is meghívást kapott.

A Lízing Szakmai Napok rendezvény kiemelkedő lehetőséget nyújt arra, hogy a lízingszakmában dolgozó szakemberek találkozhassanak egymással. A konferencia jelenleg ma Magyarországon az egyetlen olyan fórum, ahol az érdeklődők átfogó információt kaphatnak a nemzetközi és a magyar lízingpiac aktualitásairól.

Tavaly több mint 80 cégtől 220 regisztrált résztvevő vett részt a kétnapos rendezvényen, melynek első napján szakmai előadásokon vehettek részt Vendégeink, második napján pedig a Szövetség rendes éves Közgyűlésére került sor. A konferenciát Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség új főtitkára nyitotta meg, majd Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke beszélt a lízingpiac 2017 első háromnegyed évének eredményeiről.  Nemzetközi kitekintésként a cseh lízingpiacot  Mr. Libor Bosák, a cseh lízingszövetség elnöke mutatta be. A pénzügyi vállalkozások működését érintő szabályozások változásáról a Magyar Nemzeti Bank Engedélyezési és jogérvényesítési igazgatóságának ügyvezető igazgatója,  dr. Szomolai Csaba tartott előadást.  A magyar pénzügyi szektor kihívásairól Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja beszélt. Az Európai Unió agrártámogatásainak átalakulásáról és annak várható hatásairól Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség, Agrár-Vidékfejlesztésért Felelős Államtitka számolt be. A  KKV fejlesztéssel kapcsolatos kormányzati koncepcióról, az Ipar 4.0 jelentéséről az EU-ban és Magyarországon, hatásairól a  munkaerőpiacra és a finanszírozókra  Dr. Billo Kármen, az NGM Vállalkozásfejlesztési Főosztályának vezetője tartott előadást. Az MKB Bank Zrt. Elemzési Központjának igazgatója, Kuti Ákos adott makrogazdasági kitekintést, ezt követően pedig a közúti fuvarozás trendjeiről jövőjéről, különös tekintettel a fuvarozók eszközbeszerzéseit befolyásoló tényezőkre Somogyi Gábor, az MKFE főtitkára számolt be igen szemléletesen. A mezőgazdasági géppiac trendjeiről, az ügyfelek finanszírozással kapcsolatos igényeiről A MEGFOSZ elnöke, Harsányi Zsolt Úr tartott előadást. Martin Jarolím , a K&H Bank Zrt. lakossági banki divízió vezetője a Fintech/digitalizáció témakörében adott válaszokat a finanszírozók kérdéseire.  Az új adatvédelmi szabályozásról a NAIH elnökhelyettese, Dr. Szabó Endre Győző adott elő, a délutáni retail és flotta szekcióban a Leaseurope szakértője, Richard Knubben prezentált a GEAR 2030 projektről, majd Sebestyén István, a Magyar Villanyautó Klub Egyesület főtitkárától lehetett hallani az elektromos autózás jövőjéről. 

A konferencia saját weboldala: http://lizingszakmainapok.hu/, ahol részletes információk találhatóak a rendezvénnyel kapcsolatosan.