Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

ÉBSZ 2017 Építőgép Kiállítás Összefoglaló

ÉBSZ 2017 Építőgép Kiállítás Összefoglaló

2017 TOP ÉPÍTŐGÉP ESEMÉNYE

A – majdnem – repülő kiállítás 

 

A tököli repülőtér kifutópályájának vége 2017. szeptember 14-16 között átlényegült.

A kora őszi napsütésben impozáns látványt nyújtott a 10 ezer négyzetméteren, összesen  510 darab hatalmas erőgép, markoló, dömper, rakodó. Az eget e három napban nemcsak a fel-le szálló kisrepülőgépek, hanem a kiállítás darui is szántották. 

Az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége (ÉBSZ) idén nagyot dobott: a   hatodik alkalommal megrendezett Építőgép Kiállítás minden eddigi csúcsot megdöntött. Mind a kiállítók, mind a látogatók száma rekordot hozott. De ami ennél is fontosabb, a mennyiség minőséggel párosult, a szakma és a laikus közönség is teljes elégedettségét fejezte ki.

Az ÉBSZ nevében szeretnénk megköszönni az 53 kiállító vállalat és intézmény közreműködését. Tudjuk, hogy az Ő kemény munkájuk, odaadásuk nélkül nem értük volna el ezt a szép sikert.      

Megtiszteltetés, és az iparág elismerését jelentette, hogy a kiállítás védnöke Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium Iparstratégiáért és Gazdaságszabályozásért felelős Helyettes Államtitkára nemcsak a megnyitó beszédet tartotta, hanem utána meg is látogatta a kiállítást.  

 

Impresszív adatok

Röviden a számokról. A három nap alatt 3.847 látogató és 515 kiállító tisztelte meg a rendezvényt megjelenésével, mellyel az Építőgép 2017 Kiállítás  – büszkén mondhatjuk – minden idők legnépszerűbb építőgépipari rendezvénye lett Magyarországon! A szakmából jelentős arányban képviseltették magukat a cégvezetők.

A kiállítás nemcsak a szemnek szólt, a szakma és a közönség is tesztelhette a gépeket.

A nem mindennapi lehetőséget alaposan kihasználta mindkét csoport: a hatalmas  érdeklődést mutatja, hogy három nap alatt, 12 gépkategóriában, 58 építőgépen összesen 3.534 géptesztet végeztek!  Legtöbben a minikotrókat, a lánctalpas kotrókat és a homlokrakodókat próbálták ki, nagy sikerrel.

Immár hagyomány, hogy az Építőgép Kiállításokon megrendezzük az ország legrangosabb gépkezelő versenyét. Az idei esemény e kategóriában is kimagasló, 5 kategóriában, 425 versenyszámban 140 kolléga indult.  Az összesített eredmények alapján az ország legjobb gépkezelője Szegedi Zoltán lett. Őt Ábrahám Tandari Zsolt és Wierl István követi a dobogón.

 

Nagyszerű visszajelzések

Kollégáink a rendezvény három napja alatt közvélemény-kutatást végeztek. A több mint 300 beérkezett kérdőív alapján büszkén kijelenthetjük, hogy az ez évi  kiállításon a mennyiség tényleg minőséggel párosult. A látogatók elsősorban a rendezvény sokszínűségét, szervezettségét, és a gépbemutatók látványosságát emelték ki.

82% teljesen elégedetten távozott, 84,5% semmit sem változtatna a rendezvényen! Ami az igazi bátorítás a jövőt illetően: 98% (szinte mindenki) tervezi, hogy ellátogat a következő rendezvényre is.

A kiállítók is sok mindennel elégedettek voltak. Méltatták többek között a rendezvény főszervezői munkáját, előkészítését, szakmai színvonalát, a gépkategória felelősök munkáját, a területek kialakítását, a programok sokszínűségét és színvonalát.

72%-uknak kitűnően vagy jól sikerült elérni a kiállítással szemben támasztott céljait. Nagyon elégedettek voltak a piaci kapcsolatok ápolásával, új termékek bevezetésével, cégük ismertségének növelésével. 34% kiválónak, 31% pedig jónak minősítette az értékesítést a standokon. Nem véletlen, hogy közülük is kiemelkedően sokan

(88% -uk) tervezik, hogy részt vesznek a következő kiállításon is.

Büszkén kijelenthetjük tehát, hogy az Építőgép 2017 Kiállítás mind az iparág, mind a közönség szerint kiemelkedően jól (az 5 fokú skálán 4,3-as értékkel) sikerült.    

  

Az ÉBSZ

Az Építőgép-Forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége 2005-ben jött létre, jelenleg 24 tagvállalata van. Az érdekképviseleten túl szakmai, etikai normák kidolgozásával, a tagok együttműködésének koordinálásával, rendezvények szervezésével, piaci segítségnyújtással foglalkozik. A nagy nemzetközi gyártó- és forgalmazó cégek mellett hazai vállalatok is képviseltetik magukat a szövetségben. Tagvállalataik összforgalma eléri az évi 20 milliárd forintot, amely további több százmilliárd forintot generál, elsősorban az építőiparban és a mezőgazdaságban. Az újgép forgalmazás szegmensben a tagok a piac 95%-át fedik le. A Szövetség a magyar gazdaság megkerülhetetlen és biztos szereplője.  

 

További információ:

Csizmazia Krisztián,  k.csizmazia@grandis.hu

Hajdu László, hajdu@famapr.hu